دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

دیپلمات اروپایی: اروپا و آمریکا نگرانی مشترکی درباره ایران دارند!

یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد که کشورهای اروپایی با آمریکا در خصوص «نگرانی‌های» این کشور درباره ایران اتفاق نظر دارند اما درباره شیوه رفع این نگرانی‌ها اختلاف نظر دارند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۶ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 18
کد خبر: ۶۳۴۶۰

به گزارش راهبرد معاصر ساعاتی بعد از پایان رسمی محدودیت‌های تسلیحاتی ایران یک دیپلمات اروپایی در مصاحبه با رسانه انگلیسی اعلام کرد که اهداف کشورهای اروپایی و آمریکا درباره ایران، یکسان است اما درباره روش‌های مواجهه با ایران با هم اختلاف نظر دارند.

«فایننشال تایمز» در ادامه اظهارنظرها و بازتاب رسانه‌ای لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران گزارشی با این عنوان منتشر کرد: «ایران از انقضای محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل به عنوان "روزی تاریخی" استقبال کرد».

ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز یکشنبه محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در پنجمین سالگرد حصول برجام به صورت خودکار پایان یافت و از این به بعد محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران لغو و محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضوع فهرست قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافت (جزئیات بیشتر).

در گزارش فایننشال تایمز، پایان محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران به عنوان «ضربه‌ای به دولت ترامپ» خوانده شده و آمده است: «تلاش‌های دولت (آمریکا) برای تمدید (محدودیت تسلیحاتی ایران) شکست خورده است».

این رسانه انگلیسی ادامه داد: «برداشته شدن این محدودیت‌ها که بخشی از توافق هسته‌ای امضا شده بین تهران و قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ بوده، یک پیروزی نمادین برای جمهوری اسلامی است؛ (کشوری) که از زمان اقدام دونالد ترامپ در خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق، تحت فشار شدید بوده است».

فایننشال تایمز سپس به اقدامات آمریکا در توسل به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برای احیای قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل اشاره کرد و نوشت: «متحدان اروپایی واشنگتن به رغم اتفاق نظر با بخشی از نگرانی‌های ایالات متحده گفتند که ایالات متحده امکان انجام چنین اقداماتی را ندارد چرا که از توافق هسته‌ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد».

در ادامه این یادداشت، یک دیپلمات اروپایی از اشتراک نظر اروپا با آمریکا در خصوص اهداف کشورهای غربی‌ در قبال ایران سخن گفت.

این دیپلمات که هویت و نامش فاش نشده، به فایننشال تایمز درباره لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران گفت: «تاثیر انقضا (ی محدودیت‌های تسلیحاتی ایران) محدود خواهد بود. وضعیت مالی ایران یعنی اینکه ما نباید انتظار داشته باشیم که آنها قادر باشند خریدهای تسلیحاتی زیادی داشته باشند».

این دیپلمات اروپایی سپس از اشتراک نظر کشورهای اروپایی با آمریکا در خصوص ایران صحبت و تصریح کرد: «ما (کشورهای اروپایی) با اهداف ایالات متحده هم نظر هستیم (اما) جایی که ما اختلاف نظر داریم این است که آیا باید برای رسیدن به این اهداف، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را از بین ببریم».

این دیپلمات غربی ناشناس همچنین مدعی شد: «برای ما (کشورهای اروپایی) واقعا مهم است که از دستیابی ایران به سلاح اتمی ممانعت کنیم و ما هنوز هم باور داریم که برنامه جامع اقدام مشترک بهترین ابزار برای این کار است».

تاکید این دیپلمات غربی بر اشتراک نظر کشورهای اروپایی و آمریکا در خصوص ایران در حالی مطرح شده که ایران بعد از توافق برجام به صورت تمام و کمال تعهدات برجای خودش را انجام داد اما آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس و آلمان به عنوان دیگر اعضای این توافق بین‌المللی اقدامی برای انجام تعهداتشان برنداشتند.

کشورهای اروپایی هم بعد از اقدام هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ آمریکا در خروج یکجانبه از برجام و احیای تحریم‌ها علیه ایران، تنها روی کاغذ به این توافق پایبند ماندند و اقدامی عملی برای تضمین مزایای اقتصادی وعده داده شده به ایران در صورت پایبندی به برجام انجام ندادند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر